[Inne] Brak mocy, falujące obroty, wypadajace zapłony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Remek Szczecin
    Drive
    • 2008
    • 54

Sorka nie zauwazyłem że z działką. oczywiście to co podałem dotyczy tylko budowy w systemie gospodarczym. Wiadomo że na niektórych elementach można zaoszczędzić a na których nie powinno się oszczędzać. Ja miałem ekipę budowlana, której musialem zaplacić okresloną sumę i pewnie jak bym poszukal murarza i jeszcze mu pomagał to bym około 20tyś zaoszczędził ale nie mogłem sobie niestety na to pozwolić.
    Remek ze Szczecina
  • Tabel
    Rider
    • 2007
    • 312
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sprawa się tyczy silnika 2.0 z VW New Beetle z 2000 roku. Problem jest dosyć złożony. Sprawa wygląda następująca - Żuczek nie chce jechać. Max prędkość to 140 km/h. Sądzę, że przy tym silniku (2.0) stać go na coś więcej. To wygląda tak jakby coś go blokowało i nie wkręcał się na obroty. Poza tym ogólnie nie jest zbyt dynamiczny. Gdy stoję na postoju i chce przegazować to wkręca się max do 5 tys rpm. Powyżej 5 tys wskazówka nie pójdzie. Dodatkowo czuć jak trzęsie silnikiem - wypadanie zapłonów. Był podpinany pod kompa. Nic szczególnego nie wyszło. Został wymieniony przepływomierz, ale bez rezultatu. Dodatkowo czasem falują obroty na jałowym i wzrastają do 1 tys. Jednak nie zawsze. Ktoś ma jakieś pomysły?
    ŚKODA 120 L z 1977 roku.
    ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.

Komentarz

• rOBERTO795
      RS
      • 2009
      • 3465
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Do sprawdzenia układ zapłonowy i pompa paliwa.
      OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

Pracuję...